Selecteer een pagina

Steeds meer vraag naar ouderbegeleiding

Ouderbegeleiding tijdens de zwangerschap heel belangrijk is? Dit krijgt nog steeds veel te weinig aandacht. Onderzoek wijst uit dat stellen die beter zijn voorbereid, minder angstig zijn, meer partnersteun ervaren en meer intuïtie tonen in de omgang met hun nieuwe kindje.

Functioneren jullie wel goed als ouders? 

Reële verwachtingen over de periode als de baby er is draagt bij aan het gevoel dat jullie als ouders goed functioneren. Dit draagt weer positief bij aan de eerste 1000 dagen in het leven van jullie kindje. Onderzoek toont aan dat wanneer ouders een sterke band voelen met hun baby, al in de zwangerschap, dit voorspellend is voor een positieve hechtingsrelatie na de geboorte.

Wat doet positief praten tegen de baby in de buik

Als ouders in de zwangerschap zich goed hebben voorbereid en positief praten over en tegen de baby in de buik, dan loont het zich na de zwangerschap. Het blijkt dat als de baby peuter is dat hij of zij minder moeite heeft met het reguleren van  emotie en gedrag. Zorg dus voor een goede voorbereiding in de zwangerschap, door het volgen van een cursus/ training door een ervaren professional. Hypnobirthinstituut besteed hier royaal aandacht aan.